AngolSuli logo AngolSuli Kft. könyvkiadó

franchise ajánlat szerzőknek

 1. Címlap
 2. Franchise kiadványok
 3. Bemutatkozás
 4. e-mail

 

franchise

"Vállalkozók között létrejövő szerződéses kapcsolat, amelynek keretében az egyik fél - a rendszergazda - jogokat ad át (használati jog) a másik félnek - az átvevőnek - azzal, hogy az átvevő a rendszernek megfelelő üzleti tevékenységet végezhessen." Eredete: francia

Önnek van legalább egy műve, melyre büszke (teljesen jogosan!), azonban senki nem akarja kiadni. Általános helyzet, még a legtehetségesebb szerzőket is számtalanszor visszautasítják, mire első művük megjelenik! Már sikeres könyvekkel rendelkező íróknál is gyakran előfordul, hogy egy újabb kiadványuk nem tetszik a kiadó szerkesztőinek, és megtagadják a kiadást.

Nagyon sok szerző küldi be könyvtervét, vagy a kész kéziratát kiadókhoz, akik többnyire anyagi számítások miatt nem vállalják fel azok kiadását még akkor sem, ha a könyv szakmai szempontok szerint alkalmas volna kiadásra. Van aki annyira belekeseredik a visszautasítás(ok)ba, hogy még az írásról is lemond. Mások gyűjtik a kéziratokat, bízva a szerencsében, ami egyre csak várat magára.

Segíthetünk abban, hogy ön hamarosan kézben tarthassa könyvét?

Ma, a digitális könyvgyártás korában könnyen és olcsón lehet kéziratból esztétikus könyv akár kisebb példányszámban is. A saját könyvkiadás egyre inkább megfizethető, azonban sokan jönnek rá, hogy drága tanulópénzt kell fizessenek, még akkor is, ha esetleg a nyomda azt a benyomást kelti, hogy minden terhet levesz a szerző válláról.

Az AngolSuli Kft. szeretné felajánlani tapasztalatát és segítségét mindazoknak, akik úgy érzik, fontosat alkottak és szeretnék könyv formájában látni, ám a könyvkiadók rendre elutasították. Sajnos nagyon sokan keresnek meg, hogy el szeretnék adni a kéziratukat, amit nem áll módunkban megvásárolni, megjelentetni. De bízom benne, hogy sokuknál közösen mégis meg tudjuk oldani azt, hogy a kéziratból könyv legyen!

Az ön által kiadott könyv lehet amatőr munka, amely a kereskedelmi rendszerbe nem jut be, vagy profi kivitel, pontos tanácsokkal, valódi terjesztési segítséggel.   Melyiket szeretné?

Csak egy egyszerű emléket szeretne írni, amit barátaival, szeretteivel oszt meg, vagy szeretne minél több emberhez eljutni, esetleg hasznot is húzni a szellemi termékéből?   A szerzők túlnyomó többsége e második választást részesíti előnyben, így szinte biztosra vehető, hogy ön is. Nem feltétlenül az anyagi meggazdagodás miatt kell ez utóbbit választania!

Ha eddig csupán az anyagi haszonszerzés miatt szeretett volna kiadni, ki kell ábrándítanom.   Egy átlagos könyvből nem lehet meggazdagodni, és még egy sikeresnek mondott, stabil fogyást generáló könyvből sem lehet túlzott anyagi hasznot kihozni (feltéve, hogy ön nem egy híres közszereplő, vagy más híresség, akinek sok ingyenes sajtómegjelenéssel hatalmas példányokat lehet eladni szinte bármilyen témában és alkotói színvonalon -- ha ilyen lenne, bármely kiadó örömmel fogadná művét).

Ne az anyagiak legyenek tehát a legfontosabbak!  Az önmegvalósítás, a saját gondolatainak, esetleg tapasztalatainak minél szélesebb körben való megismertetése legyen a legfontosabb szempont, amikor a világ elé lép egy átlagos szerzőként a művével!   Persze, a piac reagálhat sokféleképpen, így esetleg pont ön lesz az a ritka kivétel, aki nagyon szép anyagi hasznot lát a kiadából.  Milyen jó ebben az esetben, ha nem egy kiadó fölözte le a hasznot!

Ha csupán egy internetes áruházban forgalmazza a kiadványt, melyet több digitális gyorsnyomda is kínál, akkor csekély fogyásra számíthat.  Ahhoz, hogy sok ember láthassa, sok ember kezébe eljuthasson, mindenképpen szüksége lesz segítségre, és mi ezt boldogan vállaljuk, de természetesen ön is sokat tehet az ügy érdekében, amikor független könyvesboltoknak személyesen szállít.

Mit tudunk nyújtani a franchise jog "rendszergazdája"-ként?

 • Mindennapi munkánk során sok információt gyűjtünk be, amit nem kell minden szerzőnek önállóan felkutatni, hanem tőlünk megkaphatja.
 • Kapcsolatban állunk korrektorokkal, ismerjük a nyomdai előkészítés minden csínját-bínját, amit meg tudunk osztani, vagy szerény díjazásért szolgáltatni is tudunk, esetleg közvetíteni tudunk "szabadúszó" tördelőket és grafikusokat.
 • Vannak irodalmár és esztéta kapcsolataink, akik őszintén el tudják bírálni a művet.
 • Meg tudjuk állapítani, milyen formában és milyen példányban lenne legcélszerűbb egy kötetet kihozni.
 • Jogot tudunk adni - az általunk támogathatónak ítélt műveknél - a kiadó nevének és logójának a használatára a "franchise partner" megjelöléssel. Mivel a piacon egyre inkább ismert és elismert márkanevet képviselünk, ez önmagában is hatalmas előny lehet.
 • Vannak reklámtapasztalataink, meg tudjuk mondani, mi a pénzkidobás, mi az, ami megéri.
 • Vannak nagykereskedelmi terjesztési partnereink, akik - elsősorban a profilunkhoz leginkább igazodó nyelvkönyv és szakkönyv kategóriákban - segíteni tudnak az értékesítésben, ha a kiadó logójával jelenik meg egy könyv. Önnek már nem kell végigjárni a kapcsolatépítés útját!
 • Tudunk segíteni akkor is, ha a magánkiadó esetleg nem számlaképes. Nem kell csak azért fenntartania egy vállalkozást, mert évente néhány száz kiadványt értékesíteni kíván.
 • Tájékoztatni tudjuk önt, mint szerzőt és magánkiadót a jogairól és kötelezettségeiről.
 • A kiadó számtartományába eső ISBN azonosítót tudunk biztosítani (az ISBN előfeltétele a kereskedelmi forgalomba hozatalnak).
 • Költségeket tudunk Önnek spórolni: minél nagyobb volumenű a kiadó köreihez tartozó nyomdai megrendelések száma, annál jobb árat, gyorsabb, VIP kiszolgálást kapunk.
 • Minél több kiadványon látható a logónk, annál jobb könyvesbolti polchelyekre számíthatunk, és számíthat Ön is.

Úgy gondolom, ez a pár szempont is érzékelteti, milyen tág lehetőséget nyújt egy franchise kapcsolat, jóllehet a fentiektől még sokkal több lehetőség rejlik benne.

Mire van szüksége önnek, mint kiadni szándékozó leendő franchise partnerünknek?

 • Színvonalas, lehetőleg a már meglevő profilunkhoz illeszkedő saját műre. (Amennyiben semmiképp nem tudjuk a profilunkhoz illeszteni a művet, elképzelhető, hogy nem tudjuk megadni a név és logóhasználati jogot, de még ez esetben is tudunk segíteni.)
 • Lelkes munkára, elkötelezettségre szellemi terméke iránt a kézirat elkészítésétől a kész termék népszerűsítéséig.
 • Pontos elképzelésre, hogy mit szeretne.
 • Az ön által kívánt szolgáltatások ellenértékére.
 • Egyénre szabott szerződésre az AngolSuli Kft.-vel.

Mivel rendkívül széles lehet az igények és a lehetőségek skálája, itt nem áll módunkban pontosabb adatokat közölni. De nagyon szívesen állunk rendelkezésre elérhetőségeinken, elsősorban az angolsulikft kukac gmail pont com e-mail címen.

Miért jó a franchise rendszerben való kiadás önnek?

 • Műve megjelenhet akkor is, ha a nagy kiadók nem hajlandóak kockázatot vállalni.
 • A franchise jogot adó egy bejáratott nevet ad a művéhez (kivéve, ha a mű jellege végképp nem teszi lehetővé).
 • A könyvek bevételének túlnyomó többsége önnél marad (igaz, önnek kell az előállításról is gondoskodni). A kiadók általában csak egy szerény összeget fizetnek, és nagyon sok a forgalom után már semmit nem ad, vagy csak nagyon minimálisat.
 • Ön részünkre nem fizet mindaddig, amíg bevétele nem keletkezik (kivéve, ha olyan extra szolgáltatásokat is szeretne, amit ingyenesen nem tudunk biztosítani:)
 • A mű összes joga önnél marad, így amennyiben a piacon beindulni látszik, választhat, hogy továbbra is ön adja ki a művet, vagy esetleg átadja a kiadás jogát másnak.
 • Mindvégig ön irányítja a folyamatokat és nincs kiszolgáltatva egy kiadó kénye-kedve szerint.

Kérdezzen bátran az angolsulikft kukac gmail pont com e-mail címen, önnek nincs veszítenivalója!

 

 

 

 

 

A szélessávú Internetet a Teleline 95 Kft. biztosítja számunkra.

 

 


A Weblapokon szereplő információk kizárólag tájékoztató jellegűek, semmiféle hibáért felelősséget a szerző nem vállal. 
A könyvkiadó és nyelviskola működtetője az AngolSuli Kft., 6900 Makó, Kelemen L. u. 39.

The author is a member of
HTML Writers Guild


AngloSuli logo

http://www.angolsuli.com
http://www.angolsuli.hu

http://www.angolsuli.info
http://www.kidsenglish.info
http://www.positiveenglish.hu
http://www.positiveenglish.eu
http://www.chickenology.net/
http://www.chickenologyencyclopedia.com

http://www.ervinnemeth.com
http://www.kiranemeth.com
http://www.leanemeth.com
http://www.worldenglishschool.com/
http://www.worldenglishschool.eu

http://www.wbsh.info
http://www.ulch.info